Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk          Étkezés          Sakkpalota        Kapcsolat

 

Videoriportok azokról, akikre büszkék lehetünk

A Széchenyi fennállásának 30. évfordulója alkalmából felső tagozatos diákjaink portréfilmeket készítettek néhány régi tanítványunkkal, akikre büszkék vagyunk. A 7-8. osztályosok által összeállított kérdések alapján a riportalanyok felidézték iskolai emlékeiket. Megtudtuk hogyan alakult életük az általános iskola elvégzése után. Pecsenyiczki Balázs a Shakespeare Színművészeti Egyetem elvégzése után egy nagyrészt fiatalokból álló társulat tagja. Szoros időbeosztás jellemzi hétköznapjait. Előadáso

A Széchenyi fennállásának 30. évfordulója alkalmából felső tagozatos diákjaink portréfilmeket készítettek néhány régi tanítványunkkal, akikre büszkék vagyunk.

A 7-8. osztályosok által összeállított kérdések alapján a riportalanyok felidézték iskolai emlékeiket. Megtudtuk hogyan alakult életük az általános iskola elvégzése után.

Pecsenyiczki Balázs a Shakespeare Színművészeti Egyetem elvégzése után egy nagyrészt fiatalokból álló társulat tagja. Szoros időbeosztás jellemzi hétköznapjait. Előadások, próbák, tanítás tölti ki az életét. Szívesen foglalkozik gyerekekkel, örömmel idézte fel iskolai csínytevéseit, régi barátait.

Egy kedves, szerény testvérpárt: Hutvágner Csabát és Hutvágner Zsoltot is vendégül láthattuk a Széchenyiben. Hutvágner Csaba a Képzőművészeti Egyetem harmadéves hallgatója. Minden idejét a festésnek, rajzolásnak szenteli. Köszönjük, hogy festményei, grafikái közül választhattunk a képzőművészeti kiállításunkra. Öccse, Zsolt, a Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola tanulója. Számítógépes grafikái magasan a középiskolai követelményszint felett állnak. Önálló, ötletes munkák: weboldalak, reklámgrafikák, plakátok.

Persa Virág tanárnak készült, amikor még ide, az általános iskolába járt. A kreatív feladatok, kirándulások emlékezetesek számára. Ma földrajz szakos egyetemi hallgató. Alapképzésben geográfus diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Két év múlva táj- és környezetkutató geográfus lesz. Szakterülete a környezetvédelem. Szabadidejében az önkéntes csoportban a környezettudatos élet népszerűsítését végzi.

A fiatal művészek és a leendő tudós szavaiból kiderült, hogy a kitartás, szorgalom és az örömmel végzett munka hoz magas szintű eredményeket.

Mészáros Klára