Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

2015 December

Nyugdíjas búcsúztató

   40 évnyi tanítás után nyugdíjba vonult Körösiné Dósa Ilona (tanító és volt i. helyettes), valamint Müllnerné Szabó Margit magyar tanár. A Kerepesi Széchenyi István Általános Iskola két kiváló pedagógusától búcsúztunk péntek este. (november 27.)

   Egy jó tanár sokszor olyan, mint egy második szülő, aki nemcsak a gyerekek oktatásában, de nevelésében is szerepet vállal. Amellett, hogy magas színvonalon tanított kellő szeretettel és empátiával, és a későbbiekben is figyelemmel kísérték diákjaik életét.

   Ugyanígy pedagógus társaik munkáját is aktívan segítették, és szervesen bekapcsolódtak Kerepes kulturális életébe is.

   Péntek este Nagy László Igazgató Úr (Aranyosi Ervin: Osztályfőnökömnek – nyugdíjba vonulása alkalmából c. verset olvasta fel és emlékezett az együtt töltött szép évekre.

   Sokszor játékosan, később meghitten régi fényképeket felvonultatva emlékeztünk a 40 év eseményeire. Volt diákok, régi és mostani tanítványok egy rendhagyó rádióműsorral búcsúztak szeretett tanáraiktól, majd később személyesen is átadták virágaikat. A nyugdíjba vonuló pedagógusok saját szavaikkal köszönték meg ezt az alkalmat és tapasztalataikat megosztva kívántak nekünk minden jót a tanári hivatás gyakorlásához.

   Ezúton is kívánunk nekik jó egészséget, hasznos időtöltést!

   Köszönjük szépen mindenkinek a segítségét, aki részt vett a szervezésben, hogy méltóképpen mondhattunk búcsút a két nagyra becsült kollégának!

                                                                     Köszönettel:                       Szabó Katalin
                                                                                                                 Kaczurné Méder Tímea


 

Újszínház - Királylány bajusza

   Iskolánk második  évfolyama november végén az Újszínházba látogatott el, ahol a Királylány bajusza című mesejátékot nézhette meg. Az iskolások nagy izgalommal várták a kirándulás napját.

   A színdarab hangulata magával ragadta a kicsiket, amihez hozzájárult az impozáns díszlet, s az, hogy a nézők interaktív módon részt vehettek az előadásban. A szereposztásban  olyan színész neve is feltűnt mint Kökényessy Ági akit az előadás közben a gyerekek azonnal felismertek. A mese mindkét felvonását átszőtte a humor, a jókedv és a kacagás. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok kellemes élményekkel  térhettek  haza.


 

MASK színtársulat - Mátyás király bolondos bolondja

   A Kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és AMI-ból az 1. osztályos tanulókkal november 20.-án pénteken ellátogattunk a Forrás Művelődési Házba. Ott megtekintettük a MASK színtársulat előadásában a Mátyás király bolondos bolondja című bábelőadást. Ügyes feldolgozásban a gyermekek bepillantást nyerhettek Mátyás király korába. Megismerhették a király külső és belső tulajdonságait, címerét, igazságos tetteit. Láthatták, hogy nézett körül a szegény nép között álruhában, s hogy leplezte le a bírót, míg végül mindenki nagy örömére győzött az igazság. A gyermekek nagyon élvezték az előadást.


 

Nagytarcsai Szépkiejtési Verseny

   Mivel tavaly taroltunk és díjak özönét hoztuk el, így idén is részt vettünk a Nagytarcsán megrendezett Szépkiejtési Versenyen.
Diákjaink remekül helytálltak és a hat díjból hármat megnyertek, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét.

   A harmadik évfolyamosok közül második helyezett lett Kötél Veronika (3. b). A negyedik évfolyamon Kiszel Kolos (4.a) első,
Kupcsik Anna (4. c) második helyezést ért el.

   Gratulálunk a versenyzőknek!

                                                                                                                 Fazekasné Rácz Gabriella

A képen balról jobbra: Mikó Boróka (3.c), Barcsi Villő (3.a), Kötél Veronika (3.b), Kupcsik Anna (4.c) és Kiszel Kolos (4.a)