Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

2016 Május

Csütörtök esti élmény a széchenyisekkel

   Súlyos vírus fertőzés mutatható ki az iskolások körében. A színházba járás kényszerének vírusa.

   Ez a vírus évtizedek óta végzi – kisebb- nagyobb erőbedobással és eredménnyel - áldásos munkáját a kerepesi általános iskolában.  Szerencsére csak kevesen immunisak vele szemben. A színházba járás igényének luxusa megmaradt. Ezt óriási eredménynek érzem. Sem divat, sem pénz- és időhiány, sem fáradtság nem tudta, és már örömmel látom, nem tudja befolyásolni.
   Április 21-én este közel 50 diák, tanáraik és szüleik kerekedtek fel, és élvezték felhőtlenül a Pesti Magyar Színház
A muzsika hangja című darabját. Én is. Tartalmas, érdekes, a fiatalokhoz épp úgy szóló darab, mint az idősebbekhez. Klasszikus, sikerre ítéltetett dalok, remek, látványos rendezés, hibátlan ének és kórus számok, mondanivaló….
   De nekem mégsem ez nyújtotta a legnagyobb élményt ezen az estén…, hanem a diákjaink. Itt voltak nem csak a 10, hanem a 14-15 évesek is, szépen ünneplőbe öltözve, kíváncsian, érdeklődve, fogékonyan… Jó volt látni őket. Büszke voltam rájuk.
   Hiszen nyugdíjas lévén fizikailag elszakadtam tőlük, de lelkem egy darabja még sokáig láthatatlan kötelékként kapcsol hozzájuk. Már nem is tiltakozom ellene.

   Köszönöm a meghívást és a töretlen munkátokat kedves (volt) Kollégák.

                                                                                                                                      Müllnerné Sz. Margit


 

Sz. M. K. - támogatóbál

2016.április 9-én pálmafákkal, és trópusi hangulattal népesült be az iskola tornaterme, hiszen ekkor került megrendezésre a Szülői Munkaközösség által szervezett Jótékonysági bál. 

Az SZMK-s szülők nagy-nagy izgalommal és lelkesedéssel készítették elő ezt az estét, ahová szerencsére nagyon sok szülő, leendő szülő, pedagógus és ismerőseik jöttek el! A meghívott vendégek mellett (Boronyai Zoltán és Balanyi Rita, valamint Zumba Jucus és csapata) az iskola tanárokból és anyukákból szerveződött tánckara is fellépett, fergeteges hangulatot csinálva az estére, ami aztán hajnalig meg is maradt!

   Köszönjük Franka Tibor Polgármester Úrnak, hogy a bál fővédnöke volt és köszönjük a sok támogatónak, akiket feltétlenül szeretnénk név szerint felsorolni! A bálon befolyt pénzösszeget a gyerekek udvari játékaira fordítjuk!

Támogatóink:

- Hungaroring Sport Zrt. ​ - Mertcontrol Hungary Kft.  - Dzsungel Kávézó és Étterem Budapest  - Tarzanpark Budapest

- Mácsai-Krizsán Marianna  - Szablya étterem Kerepes  - Nosztalgia Étterem Kistarcsa  - Kincsem Park Budapest

- Xerox Magyarország Kft. Budapest  - Terike zöldséges Kerepes  - Korona Rétesház Kistarcsa  Cézé Pizzéria

- Bali Sajt és Tejtermékek-Szekeres Piac  - Kis-Benedek Pincészet Mátra  Royal Station Sport-és Szabadidő Központ

Trixi Szépségsziget  - Angyali Varàzslak Szépsègszalon  - Pálinkàs Gáborné torta  - Dymol Kft. Kistarcsa

- Unichem Gaia Kft.Budapest  - Városi Uszoda Kistarcsa  - Fakopáncs Játékáruház  - Lótusz kozmetika Szilasliget 

Élménykucko Kerepes  Ligeti húsbolt  Kincskereső bizományi  Pizza Mare Kistarcsa  Orchidea Szépségszalon

Grófné Ági női szabó Kerepes  - Zumba csoport -Kerepes, Téglás Klaudia  - Zumba Jucus és csapata  

Bűbáj fodrászat, Priskin Szabina, Szilasliget  Sylanus Kft. Kerepes  DM Kft.  Peppy Trade Kft. Kistarcsa

Frejó 2014. Kft. Kistarcsa  - Horváth Bánk állatorvos  - Illés cukrászda Kistarcsa  - Tóth és Tóth Sütő Bt.

 

                                                                                                                                     Botrágyiné Virágh Orsolya


 

Bolondos Dallamok Koncert április elsején

   2016. április elsején a Forrás Művelődési Ház gyerekzsivajjal és mindenféle hangszerek hangjával telt meg, hiszen zeneiskolánk hagyományteremtő első Bolondos Dallamok koncertjére készülődtek nagy izgalommal a gyerekek!
    A Farsangi Koncert lett elhalasztva áprilisra, egy szerencsétlen baleset miatt, de utólag nézve igazán szerencsés, hogy így alakult, mert ez az időpont sokkal jobban megfelelt mind a gyerekeknek, mind a tanároknak és még a beöltözést sem kellett mellőzni, hiszen április elsején bármilyen bolondozás megengedett!
   A koncert különlegessége az volt, hogy itt már minden kis zeneiskolás szerepelhetett és pl. az egész gitár, vagy fuvola tanszak együtt léphetett színpadra, együtt bolondozva gyerekek a tanárukkal. A koncertnek óriási sikere volt, a közönség jókat derült a vicces produkciókon és igazán jókedvűen távozott mindenki ezen az estén. Jövőre már biztos, hogy nem farsangi koncertet, hanem ismét április elsejei bolondos koncertet fogunk rendezni, reméljük mindenki örömére.

                                                                                                                  Botrágyiné Virágh Orsolya
                                                                                                                   zeneiskolai munkaközösség vezető

           


 

Áprilisi hírmondó

Amilyen változékony időjárást hozott számunkra az április, annyira változatos programokat tartogatott iskolánk diákjai számára is. A felső tagozatosok program kavalkádja a hó elején az Angol Versmondó Versennyel indult, melyre 30 diákunk nevezett és mutatta meg tudását.

Majd töretlen lelkesedéssel készültek a gyerekek a Vers és Prózamondó Versenyre, melyre a Költészet Napján, április 11-én került sor. 17 felső tagozatos diákunk szavalt azon a délutánon és emlegette fel híres költőink halhatatlanná vált sorait. Mindkét versenyen nagyon ügyesen szerepeltek a gyerekek, ezúton is gratulálunk nekik és köszönjük a felkészítő és értékelő tanárok munkáját is.

A versek iránti szeretetünk és játékos jókedvünk fejeződött ki az iskolai „Vicces Vers Átíró” pályázaton is, melynek legjobb pályamunkájával ezúton szeretnénk büszkélkedni:

Tizenöt éves lettem én

Tizenöt éves lettem én,
Meglepetésem nem lepény
édes,
mézes.

VERSÍRÁS, mellyel meglepném
kis szobámnak szegletén
tanárom,
barátom.

Tizenöt évem mögöttem,
ám nem éltem én lökötten,
satnyán,
bambán.

Suli kerülő nem voltam,
ha kellett, hát magoltam
törit,
föcit.

Könyvek, filmek
És persze gépezések,
álmok,
„fájlok”.

Szakközépbe indulok,
még egy kicsit izgulok.
Nem baj,
sebaj.

   Gratulálunk Kincses Bencének a vershez és az elért első helyezéshez és ezúton kívánunk neki is és a többi „kicsit izguló” végzős diákunknak sok sikert!
   Iskolánk növendékei közül néhányan (Bólya Liliána, Mentusz Anita, Ambrus Laura és Antal Roxána), Mészáros Klári néni vezetésével részt vettek a Területi Anyanyelvi Olimpián a Simándy József Általános Iskolában. A Olimpiai sportágakkal összekötött anyanyelvi játékokon a gyerekek csapat és egyéni versenyben is indultak. Egyéni versenyben Bólya Liliána 3. helyezést ért el, a versenyt megelőző internetes edzőversenyen pedig második helyezést. Mindkét eredményéhez szívből gratulálunk!
   Kulturális lelkesedésünk a hónap második felében a színház felé fordult és kíváncsian vártuk a Baltazár Színház műsorát, melynek a Forrás Művelődési Ház adott otthont április 14-én. Az előadás különlegessége többek között abban állt, hogy a szereplők Down-kórral élő fiatalok voltak. A gyerekekkel sokat beszélgettünk az előadást megelőzően a másságról, a fogyatékkal élők helyzetéről. A darab vidámsága, a színészek lelkesedése minket is magával ragadott, így a gyerekek azt a következtetést vonták le, hogy a szereplők sok szempontból ugyanolyanok, mint egészséges társaik. Ők is mókáznak és nevetnek, így nekünk, szerencsés egészségeseknek csak annyi a feladatunk, hogy elfogadjuk és segítsük őket.
   Ezzel az élménnyel a tarisznyánkban indultunk új színházi események elébe és meglátogattuk a Pesti Magyar Színházat, ahol a Muzsika hangja című klasszikust néztük meg, majd az ötödikesek néhány nappal később még a tananyaghoz kapcsolódóan a János vitéz című előadást is, a Kolibri Színház bemutatásában. Mindkét előadás szervezéséért köszönet Kovács Kriszta néninek.
   A hónap vége felé, április 25-én, ellátogattak az ötödikes osztályok a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, majd az olvasmányélményükből már jól ismert Grundra, ahol még egy lézerharcban is kipróbálhatták bátorságukat, ahogy annak idején tették ezt a Pál utcai fiúk is.
   A nagyon szép, élménydús napról így nyilatkozott Füredi Alexandra 5.b osztályos tanuló állatkerti kirándulásról írt fogalmazásában: „Annyira jól éreztem magam, hogy szívből ajánlom mindenkinek és remélem, hogy a családommal is el tudunk majd menni.”
   Iskolánk diákjai nemcsak a kultúrát kedvelik, hanem a természettudományi tantárgyakat is, így április 5-én megrendeztük a Természettudományi Napot. Ennek keretein belül a gyerekek megcsillogtathatták ügyességüket előbb a kerékpár pályán, majd a tornateremben a versenyfeladatokkal, rátermettségüket a térképrajzolásban, vagy a gyorsszámolásban. Megtudhatták, mi a teendő különböző sérülések esetén, vagy kik voltak híres magyar természettudósaink. Beszéltünk az egészséges táplálkozásról, megízleltük a különböző zöldségeket, gyümölcsöket.
   Bevizsgáltuk a patak vizének minőségét és kis tavat létesítettünk az iskola udvarán élő békacsaládok számára. Örömmel adjuk hírül, hogy a kis ebihalak, már vidáman lubickolnak új otthonukban.
   A hónap utolsó munkanapján pedig közösen tettünk a környezetünkért és tisztítottuk lakóhelyünket, városunkat, csatlakozva a TESZED országos kezdeményezéséhez.

Sokat tettünk, kellemesen elfáradtunk és várjuk a virágos májust!

             Restás Andrea
             magyar szakos tanár