Hírek            Felhívás!        Iskolánkról         Videóink         Galéria          Sportélet        Német N.O.     Újságcikkek       Naptárunk            Étlap          Ebédbefizetés      Kapcsolat

 

Iskolai sportélet a 2009/10 tanévben

<<vissza


Az idei tanévünket felújítási munkálatokkal kezdtük. Újrafestettük az udvaron lévő kézilabda, és kosárlabda pályákat. Heti rendszerességgel röplabda edzések voltak kedden és csütörtökön, labdarúgás foglalkozások voltak szerdán és pénteken, délutáni sportfoglalkozások zajlottak csütörtökönként a teljes alsó tagozat számára.

A tanév során osztályok közötti, ún. évfolyambajnokságokat rendeztünk labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, tűzharc, atlétika, és röplabda tollaslabda számokban. Ezek eredménye beleszámít az osztályok között zajló éves pontversenybe is. Az iskolai úszásoktatásnak is évtizedes hagyománya van már nálunk, az alsó tagozatosak az első évfolyam kivételével minden héten hétfőn járnak úszni. Már több éve megoldott a településen a gyógytestnevelés oktatás, hétfőnként gyógyúszás, kedden és csütörtök délutánonként pedig tornatermi foglalkozások zajlottak.

Ebben a tanévben hirdettük meg a nyitott iskola programunkat, így péntekente 16 órától 20 óráig nem csak jelenlegi diákjainknak adtunk lehetőséget a sportolásra, hanem végzett tanítványainknak, szülőknek, sőt a településen, vagy azon kívül lakó felnőtteknek is. Nagyon örülünk, hogy minden héttel többen és többen jöttek el hozzánk, és töltötték sportolással a péntek délutánokat.

A tanév során nem csak edzéseket tartottunk, versenyeken is részt vettünk. Decemberben volt a Mikulás Kupa elnevezésű úszóverseny, ahol sok tanítványuk szerepelt szépen, tavasszal pedig a Nyuszi Kupán újra ott voltak diákjaink a rajtköveken.

A Diákolimpia versenyek keretében decemberben rendezték a teremfoci versenyeket, az 5-6. osztályos fiúk III. helyezést, a 7-8. osztályosok V. helyezést értek el. Májusban voltak az atlétikai többpróba csapatviadalok. Idén hosszú idő után újra indultunk a 3-4. osztályos fiú és leány csapatokkal is. A Fiúk közül Pásztor György szerepelt a legjobban, a lányoknál Sárvári Évára (7. hely) voltunk a legbüszkébbek. Az 5-6. osztályosok versenyében is fiú és lány csapattal is indultunk, itt nagy örömünkre Grancsa Zsanett első lett, míg a fiúknál Illés Richárd ért el jó helyezést. Külön öröm, hogy a lányok csapatban is felállhattak a dobogóra, ugyanis a III. helyet szerezték meg. A 7-8. osztályosok versenyében csak a 7.-es fiúk és lányok képviselték az iskolát, itt kiemelkedőnek számít Zlatnik Attila 7. helye. Reméljük jövőre dobogón tud végezni.

Gratulálunk tanítványainknak az elért jó helyezésekért, és köszönjük a szülőknek, hogy támogatták gyermekeiket egy egészségesebb élet mód választásában.

Szabó Béla

 

<<vissza