2014 December

Luca napi vásár

 Az idén december 13-án, szombaton rendezte meg hagyományos Luca napi vásárát a Kerepesi Széchenyi István Általános Iskola, melyen az alsó tagozat diákjai a közelgő ünnep jegyében árusították saját készítésű portékáikat. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szülők, a gyerekek és tanáraik leleményességét, ügyességét bizonyították a hangulatos gyertyák, kisebb – nagyobb dísztárgyak, koszorúk, illetve használati eszközök. Az idei évben ezeken felül különféle édességekkel is bővült a kínálat. Az apróbb teasüteményeken keresztül a mézeskalácsházig szinte minden megtalálható volt az asztalokon.
A legkelendőbb termékeket a sütemények mellett a karácsonyfadíszek jelentették. Bár az esemény délelőtt 9 órától 11 óráig tartott, az iskolai szorgos kis diákjai ezen idő alatt szinte minden eladtak. A vásár sikeres volt, ugyanis a saját készítésű díszek és ennivalók eladásából a gyerekek jelentős bevételt szereztek osztálykasszájuk számára.

                                                                                                                         Zibriczky Adrienn

       


Az angyalok köztünk élnek

 Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Mire ez a cikk megjelenik már a többi is ott pislákol mellette. Várakozunk. Befele figyelünk. Jeleket keresünk és reménykedünk.  Reménykedünk a jóban, az emberségben, a csodákban, az angyalokban.  Hogy igenis köztünk vannak, hogy igenis képesek a szívekbe költözni, a rosszat jóra változtatni, a könnyeket letörölni, a fázókat megmelegíteni. Én hiszek abban, hogy a szeretet erősebb, mint az ököl, erősebb, mint a félelem, erősebb…. mindennél. Sajnos nem mindig, de az idén még sikerült a Dévai Szent Ferenc alapítvány szászvárosi árváinak  összegyűjteni azt az összeget, amiból a csodaváró kisgyermekek 3 kívánságát teljesíteni tudtuk. A csomagok útra keltek. A játékok, a képes könyvek, legók és labdák viszik a szeretetünket és hitünket azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van rá: a család melege nélkül élő gyermekeknek. Szívből jövő köszönet érte minden felsős diáknak és szüleiknek  akik ezt lehetővé tették.

                                                                                                                            Müllnerné Sz. Margit


Mikulás napi meglepetések a felsőben

 A kerepesi diákoknak már december 5-én megérkezett a Mikulás. Ebben szerepe volt a diákönkormányzatnak is, hiszen ők szervezték ezt a jó kis pénteki  napot. Már korán reggel néhány felső tagozatos titokban beöltözött Mikulásnak, aki „segédeivel” együtt (krampuszok és egy rénszarvas), jól megviccelte a többieket. Virgács és szaloncukor jutott minden osztályba. Majd egy igazi bulival folytatódott a délután, ami este 8-ig tartott. Az idei volt az első alkalom, amikor karaokezni is próbáltak a résztvevők a minél jobb hangulat érdekében. Jó volt! De a büfé is sikert aratott, hiszen olcsón lehetett finom nasikat kapni. Egyébként szokás szerint táncoltunk, énekeltünk, vagy a játékteremben pihengettünk. Köszönjük szépen kedves tanáraink és a Mikulásnak, ezt a remek estét. Mikulás, Jövőre se felejtsd el, hogy várunk , hogy bulit is csinálj nekünk

                                                                                                                             Ambrus Laura 7. o.


Sakkbajnoki döntő

  November 27-én került sor a 4. évfolyamos és a felső tagozatos diákok sakkbajnoki döntőjére. Több szempontból is rendhagyóra sikerült a játék.  1 diákkal több, az az 17 versenyzett. Legtöbben a  4. évfolyamból, és nem  volt 8. osztályos. Két lány is küzdött, és nem is akárhogyan! Több órán át tartott a nagy párviadal, de a két kategóriában csak az első helyezések sorsa dőlt el.  Ebből viszont volt bőven.

  Ők pedig az első ( 4.-5. évfolyam) kategória győztesei: Bálint Kristóf, Fehérvári László a 4.b-bő és Zayzon Alex az 5. évfolyamból.

A 2. kategória legjobbjai: Ambrus Laura, Mató Gergely, Nagy Patrik, Horváth Bence

Ebből bizony így szuperdöntő várható.

Gratulálunk a kitartó, okos játékhoz. Csak így tovább ezután is!

Köszönjük M. Nándi bácsinak, hogy ebben az évben is segített nekünk.

                                                                                                                                     Müllnerné Sz. Margit
                                                                                                                                        diákönkormányzat

         


Mesemondó verseny a kerepesi iskolában

 Novemberben nagy volt az izgalom a kerepesi iskolában. Mesemondó versenyt rendeztük két napon keresztül 19-én és 20-án. Az első napon a második – harmadik évfolyam, a verseny második napján pedig az elsősök és az óvodások mondták el kedvenc meséiket. Nagyon sokan készültek és vettek részt az óvó nénik és a tanító nénik segítségével. A zsűri élvezettel hallgatta a gyerekeket, és bizony, nehezen született meg a döntés. Ezúton is szeretnénk minden versenyzőt nagyon megdicsérni, hiszen igazán jó volt hallgatni a sok lelkes versenyzőt. Mindenki alaposan felkészült és bátran, hangosan és szépen hangsúlyozva mondta el a választott mesét. Reméljük, hogy jövőre is ilyen sokan készülnek és mesélnek nekünk, és kalauzolnak el bennünket a mesék birodalmába. 

 


Színházlátogatás: Maugli, a dzsungel fia

 November 17-én, hétfő délután, egy seregnyi iskolás gyerkőc, a kerepesi Széchenyi István Ált. Isk.-ból, kb. 170 kisdiák látogatott el a gödöllői Művészetek Házába. A 2., 3. és a 4.évolyamon tanulók rendelkeznek „Csimota „bérlettel. A társulat első programja: R. Kipling: A dzsungel könyve c. műve alapján összeállított zenés színházi előadás volt.
 Az első perctől kezdve nagyon lekötötte a gyerekek figyelmét a történet. Megismerték Mauglit, Bagirát, Balut, Akelát, Kát, Sir Kánt, a keselyűket, és a többi, különböző jellemmel rendelkező szereplőt. A több mint egy órás előadást példamutató magatartással nézték végig tanulóink.
 Az oda- és visszautat HÉV-vel tettük meg, ami minden gond nélkül szállította a nagylétszámú, most már közlekedni tudó gyereksereget.
 A következő előadás januárban lesz. Izgatottan, és már most várjuk.