2015 Szeptember

Becsengettek!

   Kerepesen a Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2015.szeptember 1-jén ismételten megnyitotta kapuit

   Soha ennyi tanulót nem fogadott még az intézmény. Az iskolában 426gyerek tanul, 8évfolyamon, 20 osztályban. A legkisebbek, akik félelemmel, vegyes kíváncsisággal várták az évnyitót, 4osztályt töltöttek meg, 81-en vannak.

   Az ünnepi műsort Mészáros Melánia (5.b) konferálta, a Himnusszal kezdtük. Majd Hadi Maya (4.a) és Kiszel Kolos (4.a) folytatta élvezetes versmondással. Hozzájuk csatlakozott Szántó Zsombor (1.a) Belényesi Hanna (4.c) Gáspári László (4.b) szintén verssel, és két óvodás is szavalt egy német-magyar verset. Név szerint: Gulyás Gergő és Prohászka Gillbert. A zenei betétekhez hozzájárult Vaszil Borbála (4.a) fuvolával, Kőszegi Tamara (4.b) furulyával, és Kupcsik Anna (4.c) kellemes ének hangjával.

   Beszéddel köszöntött Franka Tibor polgármesterúr, Springer Friedrick Horst, a Német Önkormányzat elnöke.

   A köszöntéseket zárta és egyben meg is nyitotta a 2015-2016os tanévet Nagy László Igazgató Úr. Jó egészséget kitartást és sok örömöt kívánva az elkövetkezendő eseményekkel, és élményekkel teli újabb tanévhez.

                                  Szabó Katalin
                                 Tanító