2015 December

Nyugdíjas búcsúztató

   40 évnyi tanítás után nyugdíjba vonult Körösiné Dósa Ilona (tanító és volt i. helyettes), valamint Müllnerné Szabó Margit magyar tanár. A Kerepesi Széchenyi István Általános Iskola két kiváló pedagógusától búcsúztunk péntek este. (november 27.)

   Egy jó tanár sokszor olyan, mint egy második szülő, aki nemcsak a gyerekek oktatásában, de nevelésében is szerepet vállal. Amellett, hogy magas színvonalon tanított kellő szeretettel és empátiával, és a későbbiekben is figyelemmel kísérték diákjaik életét.

   Ugyanígy pedagógus társaik munkáját is aktívan segítették, és szervesen bekapcsolódtak Kerepes kulturális életébe is.

   Péntek este Nagy László Igazgató Úr (Aranyosi Ervin: Osztályfőnökömnek – nyugdíjba vonulása alkalmából c. verset olvasta fel és emlékezett az együtt töltött szép évekre.

   Sokszor játékosan, később meghitten régi fényképeket felvonultatva emlékeztünk a 40 év eseményeire. Volt diákok, régi és mostani tanítványok egy rendhagyó rádióműsorral búcsúztak szeretett tanáraiktól, majd később személyesen is átadták virágaikat. A nyugdíjba vonuló pedagógusok saját szavaikkal köszönték meg ezt az alkalmat és tapasztalataikat megosztva kívántak nekünk minden jót a tanári hivatás gyakorlásához.

   Ezúton is kívánunk nekik jó egészséget, hasznos időtöltést!

   Köszönjük szépen mindenkinek a segítségét, aki részt vett a szervezésben, hogy méltóképpen mondhattunk búcsút a két nagyra becsült kollégának!

                                                                     Köszönettel:                       Szabó Katalin
                                                                                                                 Kaczurné Méder Tímea


 

Újszínház - Királylány bajusza

   Iskolánk második  évfolyama november végén az Újszínházba látogatott el, ahol a Királylány bajusza című mesejátékot nézhette meg. Az iskolások nagy izgalommal várták a kirándulás napját.

   A színdarab hangulata magával ragadta a kicsiket, amihez hozzájárult az impozáns díszlet, s az, hogy a nézők interaktív módon részt vehettek az előadásban. A szereposztásban  olyan színész neve is feltűnt mint Kökényessy Ági akit az előadás közben a gyerekek azonnal felismertek. A mese mindkét felvonását átszőtte a humor, a jókedv és a kacagás. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok kellemes élményekkel  térhettek  haza.


 

MASK színtársulat - Mátyás király bolondos bolondja

   A Kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és AMI-ból az 1. osztályos tanulókkal november 20.-án pénteken ellátogattunk a Forrás Művelődési Házba. Ott megtekintettük a MASK színtársulat előadásában a Mátyás király bolondos bolondja című bábelőadást. Ügyes feldolgozásban a gyermekek bepillantást nyerhettek Mátyás király korába. Megismerhették a király külső és belső tulajdonságait, címerét, igazságos tetteit. Láthatták, hogy nézett körül a szegény nép között álruhában, s hogy leplezte le a bírót, míg végül mindenki nagy örömére győzött az igazság. A gyermekek nagyon élvezték az előadást.


 

Nagytarcsai Szépkiejtési Verseny

   Mivel tavaly taroltunk és díjak özönét hoztuk el, így idén is részt vettünk a Nagytarcsán megrendezett Szépkiejtési Versenyen.
Diákjaink remekül helytálltak és a hat díjból hármat megnyertek, ezzel is öregbítve iskolánk hírnevét.

   A harmadik évfolyamosok közül második helyezett lett Kötél Veronika (3. b). A negyedik évfolyamon Kiszel Kolos (4.a) első,
Kupcsik Anna (4. c) második helyezést ért el.

   Gratulálunk a versenyzőknek!

                                                                                                                 Fazekasné Rácz Gabriella

A képen balról jobbra: Mikó Boróka (3.c), Barcsi Villő (3.a), Kötél Veronika (3.b), Kupcsik Anna (4.c) és Kiszel Kolos (4.a)