2016 Január

Luca-napi vásár a Széchenyi István Általános Iskolában

   A 2016. évi Luca-napi vásárt egészen közel tartottuk a valódi ünnephez, december 12-én, szombaton, így töltve meg kellemes elfoglaltsággal a kötelező szombati munkanapot.
   A vásárra való készülődés hetekkel megelőzte az ünnepet, iskolánk pedagógusai, a gyerekek és a szülők összefogásának köszönhetően kézműves termékek sokasága készült el. Fából esztergált  asztaldíszek, kézzel festett művészi alkotásnak is beillő sütemények, száraztészta alapú fenyődíszek, gyerekek keze alól kikerülő bámulatosan ötletes papírdíszek, textilből varrt állat- és angyalmotívumok, horgolt- és kötött csodák sorakoztak az asztalokon.
   A kisebbek szülői és tanári segítséggel adták-vették a portékákat, a nagyobbak bizony már önállóan álltak a „pultok” mögött és számolták a visszajárót.
   A sikeres rendezvény lebonyolításáért köszönetet mondunk mindenkinek, aki támogatta a vásárt, segítette munkánkat. Köszönet jár a szülőknek és tanároknak fáradhatatlan munkájukért, köszönet a kisdiákoknak a készülődésért és köszönjük az iskolavezetésnek a támogatást.
   Áldott, békés ünnepeket kívánunk minden olvasónknak és családjának.


 

Mesemondó verseny az iskolában

   Hagyományainkhoz híven az idén is novemberben rendeztük meg mesemondó versenyünket. Az ovisok és az elsősök Katalin napján mérhették össze bátorságukat, míg az idősebbek a rákövetkező napon. A tél és az ősz témaköréből válogathattak a felkészítők, óvó- és tanító nénik. Voltak olyan iskolai csoportok, amelyek osztályválogatót tartottak a versenyt megelőzően. Érdekesség volt az idén, hogy felfedezhettünk „slágergyanús” mesét, melyet sokak választottak maguknak, de a változatos és egyedi előadásmódok miatt ez egyáltalán nem volt zavaró. Sőt! Érdekes volt meghallgatni, hogy ugyanazt a darabot milyen sokféleképpen lehet közvetíteni a hallgatóság felé.
   Elképesztő mennyiségű szöveget tanultak meg a gyerekek a felkészülési időszakban, melyet érzékletesen, olykor humorosan vagy mély átérzéssel tudtak előadni. A szorgalom, a kitartás jutalma sem maradhatott el. A helyszínen vastapssal, csokival, színezővel, könyvvel köszöntük meg munkájukat. A későbbi iskolai eredményhirdetésen értékes könyvjutalmat és oklevelet kaptak a helyezettek. Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, hiszen minden csillogó szempár mögött hihetetlen munka, bátorság, energia és egyéniség volt felfedezhető, melynek reális értékelése nem volt egyszerű feladat.
   Izgatottan készülődtünk erre a napra, ugyanis első alkalommal, új helyszínen, az Önkormányzat díszterme adott otthont rendezvényünknek. Örömünkre szolgált, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar megtelt a terem, így pótszékekkel kellett feltölteni azt. Ezúton szeretnénk megköszönni a hivatal minden dolgozójának segítségét és türelmét!
   A két nap előadásai kapcsán bőségesen meríthettünk energiát a folytatásra, így jövőre is szeretettel várunk minden kedves mesélni vágyót!!!