2016 November

56’-os megemlékezés
 

   2016. október 21-én, pénteken, a Széchenyi István Általános Iskolában az 56’-os forradalom alkalmából megemlékezést tartottunk. Az első órában, a tornateremben gyűlt össze a diáksereg, ahol egy rendkívül színes, nemcsak versekkel és monológokkal, de filmrészletekkel, aláfestő zenékkel, valamint tánccal is gazdagított produkciót nézhettünk meg. Az ünneplőbe öltözött gyerekek hatalmas tapsviharával zárult az ünnepély, a múlt hőseinek felidézése. Köszönet illeti az alkotót: Katona Gábor tanár urat, és a műsorban szereplő felsős tanulókat.


 
 
Eredményhirdetés 2016. évi őszi papírgyűjtésről
 
   Ebben az évben is megtartottuk a szokásos papírgyűjtést. Jó volt látni, hogy milyen sok szülő jelent meg és hozott papírt, illetve sokan lelkesen segédkeztek a mérlegelésnél. Köszönjük munkájukat!
Fontos megemlíteni, hogy az eddigiekkel ellentétben, idén az őszi és a tavaszi papírgyűjtésből származó bevétel felét kapják meg az osztályok.
   Egyéni versenyben az első négy helyezett, akik 300 kg feletti papírt hoztak, sorrendben: Pálinkás Petra, Lakatos Erik,
Bakai Balázs és Varró Norbert.
   Az osztályok között az első helyezett a 3.a , második a 4.c és harmadik helyezett a 2. d lett.
Összesen az egész iskola 8782 kg papírt gyűjtött. 
   Gratulálunk a diákoknak és az osztályoknak is az elért eredményekért.
 

 

Októberi hírmondó
 
   Idén is sok programot tartogatott számunkra a színes október.
 
   Október 6-án együtt emlékeztünk meg a Kossuth által „magyar Golgotának” nevezett Aradon történt megtorlásról, és vettük sorba a 13 tábornok történetét a rádió szakkörösök és Kovács Kriszta néni jóvoltából.
Majd minden osztály meggyújtotta a saját kegyeleti gyertyáját, ezzel fejezve ki tiszteletét a hősök emléke előtt.
 
 
   Október 21-én iskolánk minden tanulója közös megemlékezésre gyűlt össze a tornateremben az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére.
A felső tagozatos szereplők Katona Gábor és Ragoncza Imre bácsi irányításával segítettek nekünk visszarepülni az időben. Hol lelkesen verseket szavalva, hol a zsarnokságról skandálva, hol masírozva, hol szórólapokat osztogatva érzékeltették velünk az akkori eseményeket. Így kaphattunk képet a tömegtüntetésről, a terrorról, a szabadságharcról
 
      
 
 
   Tudáspróbák:
   Ismét górcső alá vettük tudásunkat és október 7-én helyesírási, majd október 11-én angol nyelvű fordító versenyt rendeztünk a felsősök számára iskolánkban. 
Mindkét rendezvény nagyon jól sikerült: készültünk, szerveztünk, tanultunk, izgultunk és közben nagyon jól éreztük magunkat.
 
   Pályaválasztás:
   Október 27-én a két nyolcadik osztályban tanuló diákok és szüleik számára tartottunk Pályaválasztási Tanácsadást, ahol az érdeklődők találkoztattak több meghívott középiskola képviselőjével és választ kaphattak felmerült kérdéseikre is.
 

                                                                                                                                                    Restás Andrea
                                                                                                                                                   magyar szakos tanár