2017 Január

„Elváltunk – papíron”
 
   2017. január elsejétől elvették az iskolák működtetését az önkormányzatoktól. Így a kerepesi önkormányzattól is.
Ez a tény egy kis visszatekintésre, számvetésre adott alkalmat az önkormányzat vezetőinek és az iskola dolgozóinak. 2016.december 14-én egy baráti hangulatú közös ebéden emlékeztek meg az iskola dolgozóinak és a város elöljárói az együttműködésben eltöltött évekről. A tantestület vezetői megköszönték a támogatást, a sok beruházást, a pedagógus munka megbecsülését.
   Franka Tibor polgármester beszédében kifejezte azt a szándékát, hogy tekintsük ezt az elválást úgy, hogy csak papíron történt meg. Ebben bízva a pedagógusok is úgy gondolják, hogy az iskola működése a város vezetőinek továbbra is fontos, szívügyük marad, mint ahogy eddig volt.
                                                                                                                           Mészáros Klára
 

 

Roma karácsonyi ünnepély a Forrás Művelődési Házban
 
   A kerepesi Roma Nemzetiségi Önkormányzat felkérésére 2016. december 14-én délután 17 órakor iskolánk tanulói felkészítő tanáraik segítségével rövid műsort adtak elő a Forrás Művelődési Ház aulájában. A gyerekek hetekkel a műsort megelőzően lelkesen készülődtek a szereplésre, dallal, tánccal és versekkel üdvözölték a büszke szülőket.
Köszönjük Gáspár Tiborné Erika elnök asszonynak a meleg fogadtatást és vendéglátást, a gyerekek szüleinek pedig az odaadó figyelmet és segítséget.
   Nagyon boldog új esztendőt kívánunk minden roma családnak!
 
                                                                                                                         Szécsi Zsuzsanna és Ragoncza Imre
 

 

Luca napi vásár
 
   Iskolánk minden évben december 13-án megrendezi, a már hagyománnyá vált Luca napi vásárt.
Erre a napra minden gyermek, már jóval a Luca napja előtt készül. Szüleikkel, tanáraikkal együtt készítenek saját készítésű
használati-és dekorációs tárgyakat, amiket a vásáron kitehetnek eladásra. Luca napján a tanulók felelevenítik tanáraik segítségével, az ezzel kapcsolatos népszokásokat, majd ezt követően mindenki átadja magát az eladás és a vásárlás okozta mámorító élménynek.
  A szülői közösség munkáját és segítségét hálásan köszönjük.

 
      
 

 

Mikulásnapi ünnepség

   A diákönkormányzat idén egy különleges meglepetéssel készült a diákoknak. December 5-én délután, Mikulás alkalmából megtekinthettek egy darabot. Az előadás középpontjában természetesen maga a Mikulás és az ajándékokkal teli puttony állt.
A szereplők interaktív módon vonták be növendékeinket a történet folyamába, ami természetesen nemcsak tanulságos,
hanem vicces is volt.

   A színvonalas műsort köszönjük Almási Bettina drámatagozatának.