2017 November

Új év - régi hagyomány
 
   Iskolánk idén is megszervezte az őszi papírgyűjtést. Lelkes szülők és gyerekek gyűjtötték 2 napon át az iskola udvarán. Az eredmény sem maradt el: több mint 17 tonna gyűlt össze a három konténerben.
   Ahol verseny van, ott helyezések is vannak. Íme, a legszorgalmasabb osztályok:
Alsó tagozat: I.: 3.a; II.: 4.c; III.: 4.a.
Felső tagozat: I.: 5.c; II.: 6.c; III.: 7.a.
   Gratulálunk mindenkinek, aki magáénak érezte a versenyt! A gyűjtögetésnek itt nincs vége, mivel a tavaszira hasonló (vagy még nagyobb) lelkesedéssel már most neki lehet állni!
   Köszönjük a lebonyolítást segítő tanárok, diákok és főleg a papírt fuvarozó szülők munkáját!
 

                                                                                                                                      DÖK


 

A Cimbaliband koncertje

 
   Idén első alkalommal látogattunk el a Forrás Művelődési Házba. A Cimbaliband koncertjét tekintettük meg. Az öt fős együttes fergeteges hangulatot varázsolt. Megismertük hangszereiket (cimbalom, koboz, hegedű, brácsa, nagybőgő). Játékos bemutató után a kérdéseikre adott helyes válasz esetén a gyerekek kitűzőt kaptak, majd a programot közös énekléssel és tánccal zártuk.
 
                                                                                                                                         Fazekasné Rácz Gabriella
 

 
1956-os megemlékezés
 
   Idén október 19-én tartottuk megemlékezésünket az ’56-os forradalom emlékére.
   A műsort a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola növendékei adták elő, mely során számos jelképet, mozdulatot, táncot vonultattak fel, hogy bemutassák mit is jelentett ’56 az akkori emberek számára. A zenén és táncon kívül színekkel is próbálták visszaadni a korabeli hangulatot, hogy iskolánk legkisebb és legújabb tanulói is megértsék az eseményeket. 
   A megszokottól eltérően vidám, de egyben komoly, jól átgondolt előadást láthattunk, amit ezúton is köszönünk szépen minden résztvevőnek és szervezőknek.