2018 December

Márton nap a kerepesi Széchenyi István Általános Iskolában
 
   2018. november 8-án tartottuk iskolánkban a német nemzetiségi oktatás keretében az immár hagyományosnak mondható Márton napi lámpásos felvonulásunkat. Szeretettel vártunk szülőket, diákokat, testvéreket a rendezvényre. 
   Legelőször a Márton napi rajzverseny győzteseinek díjátadása történt, első és második, valamint harmadik és negyedik évfolyamon hirdettünk győzteseket és különdíjasokat, akik a kivilágított színpadon vették át könyvjutalmukat.
   Ezután következett az osztályok felvonulása, Springer János, a Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője nyitotta meg beszédével az estet. A lassan beköszönő szürkületben felcsendültek a jól ismert német dallamok, a „Laterne, Laterne, Sonne Mond und Sterne” a „St. Martin ritt durch Schnee und Wind”, valamint az „Ich geh’ mit meiner Laterne”.
   Felvonulásunkat a környező utcákban kissé akadályozták az éppen folyó aszfaltozási munkálatok, de visszaérkezve az iskolába minden résztvevőt forró tea és libazsíros kenyér várt, ahol zeneszó mellett tartott a vidám beszélgetés késő estig.
   Köszönjük a rendezvény megszervezésében nyújtott segítséget az Német Önkormányzatnak és segítőiknek, az iskola vezetésének és technikai dolgozóinak, minden diákunknak, aki kivette részét az ünnepség előkészületeiben és befejezésében, valamint a szülőknek és tanulóinknak, hogy együtt tölthettük ezt a szép ünnepet.
   Találkozunk jövőre, ugyanígy!
 

                                                                                                                            Német nemzetiségi tanárok és tanítók