2019 Május

A gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola Idegennyelvi Vers- és Prózamondó versenyén jártunk
 
   2019 április 26-án zajlott az a gödöllői verseny, ahol Szántó Zsombor 4.b osztályos tanuló első helyezést ért el a „Der Hauptbahnhof”című versével. Ezúton is gratulálunk teljesítményéhez!
   Perge Balázs rendkívül kedves mesével indult a megmérettetésen, amelynek címe „Der Löwenzahn”.
   Mindkét tanulónak, szüleiknek, valamint Gerencsér Gyula felkészítő tanáruknak is köszönjük lelkiismeretes munkáját.
 
      
 
                                                                                                                                            Idegennyelvi Munkaközösség
 

 

A Kunterbunte Welt VI. Regionális Énekversenyén jártunk
 
   2019. április 12-én iskolánk ismét bemutatta tudása legjavát a regionális énekversenyen, a csömöri Petőfi Sándor Művelődési Házban.
   A 2. osztály tanulói, Gáspár Miklós, Bényi Luca, Bácsi Hanna, Bálint Dorottya, Gombos Zoé, Metykó Rebeka a „Gretel Pastetel” és a „Kuckuck” című dallal szálltak versenybe Gróf Tiborné felkészítésével. Gitáron kísérte őket Pázmány András, Róth Lázár és Gyurán Ádám, akik Keserű Konráddal készültek a megmérettetésre.
   A 3. a osztályból Prohászka Lénárd, Dolcsig Hanna Sára, Vaszil Mária, Sebe Mátyás, Várpalotai Zsombor és Fehér Fanni énekelték az első hely megszerzéséhez szükséges „Ich liebe den Frühling” és a „Wer will fleißige Handwerker sein” dalokat. A csapatot két zenész, Müller Benjámin és Turóczi Barnabás kísérte. Felkészítő tanáruk Strubel Henrietta, neki is, Battyányi Istvánnak, valamint tanítványaiknak ezúttal is gratulálunk.
   A 4. és 5. évfolyamon szintén első helyezést ért el Strubel Henrietta és csapata. A nyertes dalok a „Große Uhren machen” és az „Immer wieder kommt ein neuer Frühling”. Énekesek: Major Bettina, Orlovity Bernadett, Orlovity Szilárd, Major Bettina, Róth Noella, Hollós Júlia, Zsemler Alexandra. Hangszeres kísérőik: Gémes Karolina és Farkas Balázs.
   Köszönjük a szülőknek, a Német Önkormányzatnak, a felkészítő tanároknak és természetesen a diákoknak a részvételt és a segítséget!
 
      
 
                                                                                                                                        Szécsi Zsuzsanna
                                                                                                                                          idegennyelvi munkaközösség
 

 

Versmondó verseny az iskolában
 

   A Költészet napja alkalmából az eddigi szokásoknak megfelelően iskolánk mindkét tagozata megrendezte saját versmondó versenyét. Az alsósok megmérettetésén először a harmadik-negyedikesek, majd legifjabbak: az első-másodikosok mérték össze tudásukat. Ezt a jeles napot és eseményt minden versenyző ünneplőbe öltözve tisztelte meg. A zsűrinek mindkét esetben rendkívül nehéz dolga volt, hiszen a versenyzők színvonalas, humoros, koruknak megfelelő versekkel készültek.  Kortárs költők versei és régi klasszikusok egyaránt hallhatóak voltak, a „régi és új” keveredése izgalmas élmény nyújtott. Gratulálunk minden résztvevőnek! Büszkék vagyunk rájuk és bízunk benne, hogy jövőre is ilyen nagy lesz tanulóink versek iránti érdeklődése.


 
 
Élhetőbb iskola!
 
   Kaczurné Méder Tímea vagyok , a Kerepesi Széchenyi István  Általános Iskola és AMI Intézményvezetője.
   Mindennapunk nagy részét az iskolában töltjük, ezért, nemcsak mint intézményvezető, hanem magánemberként is fontosnak tartom, hogy rendezett, tiszta, világos, élhető környezetet biztosítsunk gyermekeink és az itt dolgozó kollegák számára.
   Minden követ megmozgattam, annak érdekében, hogy szebbé tegyem az iskolai környezetet.
Ami eddig lehetetlennek tűnt, most végre megvalósulhat, mivel partnerekre találtam a tantestület, technikai dolgozók, SZMK, DÖK és a szülők személyében.
Botrágyiné Virágh Orsolya SZMK elnökkel felkerekedtünk, a Nap 13 festékszaküzlettől adományba kaptunk fal- és zománcfestékeket.
Ezt követően április 6-án reggel összegyűltünk az iskola bejáratánál, csapatokra bontódtunk, és kifestettük az épület egy részét.
   A kollégák és szülők már jelezték, hogy folytatják a megkezdett közös munkát, amit június elsejére tervezünk.
Egyéb ötletem, ötleteink is megvalósulni látszanak.