2019 Szeptember

Tanévnyitó ünnepély
 
   Idén szeptemberben, mint minden évben ilyenkor, kinyitotta kapuit a Kerepesi iskola. Megteltek a folyósok szülőkkel, diákokkal és nyári emlékekkel, melyeket vidáman meséltek egymásnak.
   A tanévet az intézményvezető, Kaczurné Méder Tímea nyitotta meg, miután egy színvonalas műsorral köszöntöttük a diákjainkat. Hagyományosan itt véget is ért volna a tanévnyitó, de az idei tanévtől elsőseinket ezen a napon avatták fel nyolcadikosaink Széchenyis tanulókká, nyakkendő-, sálosztás és ünnepélyes eskütétel keretei között. Szintén újdonság volt, hogy mind a diákok, mind a pedagógusok egyen nyakkendőt illetve sálat viselnek az iskolai ünnepélyeken. A nyakkendőt és sálat egyedivé varázsolja a ráhímzett iskolai logo. Intézményünkben ezáltal még ünnepélyesebbé vált tanulóink első iskolai napja a 2019-20-as tanévben. 
   Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem emlékezünk meg az intézmény névadójáról. Tanulóink szeptemberben projektórák keretében mélyítik tudásukat Széchenyi István életének és munkásságának a részleteivel, érdekességeivel.