2019 Október

Német Nemzetiségi Délután a Kerepesi Széchenyi Általános Iskolában
 
   2019. szeptember 26-án csütörtök délután fél ötkor tartottuk iskolánk tornatermében a nyolcadik Német Nemzetiségi délutánt. 
A leereszthető színpadon egymás után léptek fel az évfolyamok, néha 40-50 tanuló is együtt táncolt és énekelt.  A kivetítéssel és zenével kísért műsorban jól ismert német dallamok mellet új dalok ugyanúgy szerepeltek a repertoárban. Nem maradhatott el a műsor elején és végén a közös éneklés sem. 
   A délutánt a Holló együttes műsora zárta, amin mindenki kedve és ideje szerint vehetett részt. Az ebédlőben e Német Önkormányzat által kínált süteményt és üdítőt lehetett fogyasztani.
 
      
 

 

Széchenyi-nap
 
   Az idei évben az eddigi hagyományoktól eltérően ünnepeltük iskolánk névadójának. 228.-ik születésnapját. A legnagyobb változás egy gyermekközpontúbb, játékosabb vetélkedőnek köszönhető. A nap folyamán az osztályok részt vehettek egy 4 állomásból álló csapatversenyen, ahol sok érdekességét megtudhattak gróf Széchenyi István legfőbb tevékenységeiről. (Lóverseny, Nemzeti Casino, MTA, Lánchíd...) Minden állomáson egy feladatot kellett végrehajtani. A nap végére az osztályoknak egy plakátot kellett készíteni, amiben összegezték az aznap összegyűjtött információkat. A gyerekek és pedagógusaik is elvezék a napot, a programokat és ennek köszönhetően az iskola rengeteg csodás plakáttal gyarapodott, amit a Széchenyi Istvánnak szánt emlékfalon láthattunk.
   Reméljük ezzel az újfajta kedvezménnyel sikerül egy gyermekközpontúbb hagyományt teremtetni iskolánknak.