2019 November

Nemzetközi könyvjelzőcsere - program
 
   Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete évek óta megszervezi az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Hónapja alkalmából a nemzetközi könyvjelzőcsere-programot. Az olvasást népszerűsítő programban számos iskolai csoport vett már részt szerte a világról.  
   Idén iskolánk 3.a osztálya csatlakozott ehhez a programhoz.
   A projekt lényege, hogy a jelentkező csoport létszámát, korosztályát figyelembe véve összesorsolják a nemzetközi szervezők egy másik iskolával. A diákok egyedi, saját készítésű könyvjelzőket készítenek és küldenek el postai úton a partneriskolának. Természetesen a partneriskola is ugyan így jár el.
   A 3.a partneriskolája az ausztráliai Melbourne közeli Marymede Catholic College. 
A kapcsolattartójuk egy nagyon kedves könyvtáros – pedagógus, aki szívesen oszt meg információkat, érdekességeket hazájáról, iskolájáról.
   A projekt célja nem csupán a könyvjelzők készítése, vagy az olvasás népszerűsítése, hanem a nemzetközi kitekintés, a barátkozás. Megismerkedni más hasonló korú, de merőben eltérő kultúrájú iskolai csoportokkal.
Ettől válik ez a program izgalmassá, érdekessé. Mindezen túlmenően pedig a gyermekek is különleges élmény részeseivé válnak.
   A programban való részvétel nem valósulhatott volna meg Tőzsér Anita, pedagógus - iskolai könyvtárosunk segítsége nélkül, melyet köszönök neki.
Izgatottan várjuk az Ausztráliából érkező, szintén saját készítésű könyvjelzőket.