2020 Január

Luca napi vásár
 
   Iskolánkban ismét megrendezésre került a már hagyománnyá vált Luca napi vásár.
A gyerekek és szülők is izgatottan várták, hogy a saját készítésű portékájukat eladásra tudják kínálni. Az ajtón belépve az ember nem is az iskolában érezhette magát, hanem egy igazi karácsonyi vásáron, ahol ünnepi zene szólt, fények csillogtak és ínycsiklandó illatok terjedtek a levegőben.  Az iskola minden emeletén ki voltak rakva a szebbnél szebb díszek és ajándékok, a finomabbnál finomabb sütik és italok. Minden kirakott áru a gyerekek és a szülők ízlését és kreativitását dicsérte.  Az innen származó bevétel a gyerekek osztálypénzét gazdagítja.

   Ezúton is szeretnénk megköszönni a kedves szülőknek a határtalan segítséget és közreműködést bízva abban, hogy jövőre is számíthatunk Önökre!

          


 

Mikulás futás
 
   Iskolánk idén először rendezte meg december 8-án vasárnap a Mikulás futást. A jótékonysági rendezvény célja idén Oravecz Tamara 3. osztályos diák otthonának akadálymentesítése volt. Tamarának spinális izomatrófiája van, ami tulajdonképpen egy gerinc eredetű izomsorvadás. Ezért egyre nehezebb számára a mozgás. Idén ő érte futott Kerepes közösségének apraja nagyja. A futáson részt vettek idősek és fiatalok egyaránt. A táv 2 km volt, mely a kerepesi iskola elől indult. Aki nem futott, azok kedvükre választhattak a sütemények közül, melyeket ezúton is köszönünk a szülőknek.  Természetesen a süteményekből és a futók hozzájárulásaiból befolyt összeget Tamara kapta meg. 
Ezzel szeretnénk hagyományt teremteni és a következő Mikulás futás alkalmával másnak is segíteni. 

Köszönjük szépen a kerepesi lakosok összefogását az iskola nevelőtestületének és szülői közösségének a támogatását.


 

Karácsonyfa és Mikulás

   Az iskola idén is ünnepi öltözetbe borult, de most a szokottnál is ünnepibb volt. Mivel az intézmény bejáratánál egy igazi élő fenyőfa, az udvaron pedig egy monumentális szalmabálákból felépített Télapó várta az iskolába érkezőket.  A fenyőfa díszeit az osztályok készítették el gondos munkával.  
Amikor a gyermekek beérkeztek az iskolába szó szerint ámuldozni kezdtek. 
A karácsonyfát és a szalmabála Télapót hálásan köszönjük a Kerepes város Képviselőtestületének és a szülői összefogásnak, remélve támogatásukra a jövőben is számíthatunk.